SEA

Zoekmachine adverteren, beter bekend als Search Engine Advertising (SEA), is een onmisbaar onderdeel van elke effectieve marketingstrategie. Als expert op dit gebied kan ik je helpen om jouw bedrijf prominent te positioneren in de zoekresultaten van platforms zoals Google, Yahoo en Bing. Hierdoor kunnen potentiële klanten je gemakkelijk vinden, wat leidt tot meer zichtbaarheid en groei voor jouw bedrijf.

Binnen SEA zijn er twee hoofdcategorieën: productadvertenties en tekstadvertenties. Afhankelijk van wat iemand intypt in de zoekmachine, toont de zoekmachine een productadvertentie of een tekstadvertentie. Als je een webshop hebt, kan ik je helpen met het opzetten van effectieve productadvertenties. Voor alle andere bedrijven of diensten zijn tekstadvertenties een uitstekende keuze, en ik kan je ondersteunen bij het creëren van aantrekkelijke en overtuigende advertenties.

Voordat we beginnen met SEA, zorg ik ervoor dat we goed voorbereid zijn. Ik help je bij het duidelijk definiëren van je product of dienst op je website. Ook kan ik je ondersteunen bij het maken van een specifieke landingspagina voor je actie, product of dienst. Samen zetten we je bedrijfsdoelstellingen op een rijtje, zodat we precies weten op welke zoekwoorden we onze advertenties willen richten.

SEA is een pull-kanaal, wat betekent dat het zich richt op mensen die al actief op zoek zijn naar wat jij aanbiedt. Dit maakt het een essentieel onderdeel van de 'do' en 'return' fasen van de marketingtrechter, waarin klanten waarschijnlijk tot actie overgaan. Een van de krachtige aspecten van SEA is de mogelijkheid tot retargeting. Dat betekent dat ik je kan helpen om mensen die bijvoorbeeld een productpagina hebben bekeken, opnieuw te benaderen met een advertentie.

SEA is een performance kanaal, wat betekent dat je betaalt voor de resultaten die je behaalt. Ik zal de prestaties van onze SEA-campagne beoordelen op basis van kosten per lead, kosten per transactie of de kosten om een nieuwe klant te werven versus de opbrengst van die klant.

Een interessant gegeven over zoekmachinegebruik en interactie met advertenties is dat advertenties die bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnen, gemiddeld door 7,11% van de mensen worden aangeklikt. Bovendien toont onderzoek aan dat voor elke euro die je uitgeeft aan dergelijke advertenties, je gemiddeld tussen de 2 en 8 euro terugverdient. [Bron]

Het is belangrijk om te onthouden dat succesvol adverteren in zoekmachines kennis en ervaring vereist. Als professional in SEA kan ik je helpen om het meeste uit je SEA-campagnes te halen en je bedrijf te laten groeien. Ik, van Piet-R Digital Marketing, sta klaar om je te ondersteunen bij elke stap van je SEA-avontuur.