Marketplaces Marketing

Een 'marketplace' of online marktplaats is een digitaal platform waarop derde partijen hun producten of diensten kunnen aanbieden aan consumenten. Denk hierbij aan bekende namen zoals Amazon, Bol.com en eBay. Het belang van marketplaces in de huidige e-commerce wereld kan niet worden onderschat. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de consumenten hun zoektocht naar producten begint op marketplaces [Bron].

Als jouw persoonlijke marketplace marketeer, ben ik de specialist die je nodig hebt als je jouw producten wilt laten schitteren op deze online marktplaatsen. Ik heb ervaring met het werken voor webshops zoals Spullen voor Krullen, schaduwdoekplaza en channelengine. Mijn taak? Ervoor zorgen dat jouw producten op de meest aantrekkelijke manier worden gepresenteerd, zodat ze de aandacht trekken van potentiële klanten.

Het begint allemaal met de 'feed', de basis van elke marketplace. Ik heb gewerkt met tools zoals Channable en ChannelEngine en ben een specialist in het maken van regels om ervoor te zorgen dat jouw productinformatie correct en boeiend is. Dit zorgt ervoor dat klanten precies weten wat ze kopen. Daarnaast regel ik de technische aansluiting en koppeling met de betreffende marktplaats.

Ik optimaliseer ook de productinformatie om de organische vindbaarheid te verbeteren. Dit betekent dat jouw producten hoger in de zoekresultaten komen te staan, waardoor meer mensen ze zien. Daarnaast werk ik aan het optimaliseren van het aantal bestellingen, bijvoorbeeld door een optimale prijsstrategie te bepalen of door conversieoptimalisatie toe te passen.

Adverteren binnen Channable is ook een belangrijk onderdeel van mijn werk. Met gerichte advertentiecampagnes verhoog ik de zichtbaarheid van jouw producten, zowel binnen als buiten de marktplaatsen. Het gebruik van een aggregator is cruciaal voor het beheren en synchroniseren van jouw productgegevens over verschillende platforms. Deze synchronisatie zorgt voor consistentie, nauwkeurigheid en up-to-date informatie op alle marktplaatsen waar je actief bent.

Dus, wil je jouw producten verkopen op online marktplaatsen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je gewoon geen zin om je hersens te kraken over al deze dingen? Geen zorgen, ik ben er voor je! Bij Piet-R Digital Marketing kunnen we je helpen om het meeste uit je online verkoop te halen. Neem gerust contact met me op!